KIA – Red Dot

06/09/2023 / 187 / Novosti
Facebook It
Tweet It
Pinterest It

Kia s dve nagrade Red Dot – za izložbu dizajnerske filozofije “Opposites United” i dizajn infoteinmenta “Ki”

Kompanija Kia Corporation nedavno je osvojila dve nagrade za dizajn Red Dot: za svoju filozofiju dizajna izložbe i događaja, kao i za funkcije Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Dizajnerska filozofija “Opposites United” nagrađena u kategoriji dizajna izložbi

Kia je nagrađena zbog neprestanih napora koje je uložila u komuniciranje svoje dizajnerske filozofije “Opposites United” na brojnim kreativnim izložbama i događajima.

Odvažna filozofija dizajna “Opposites United” prvi put je predstavljena 2021. godine, a inspiraciju je našla u suprotnostima prirode i čovečanstva. Filozofija prevazilazi dizajn vozila i prenosi odlučnost brenda da spaja dva važna, ali suprotna područja – dobrobit ljudi i održivost životne sredine.

Kia osvojila priznanja na takmičenju Red Dot – Brands & Communication Design 2023

Jednako ambiciozan i kreativan je i način na koji Kia donosi svoju filozofiju dizajna. To je demonstrirala na revolucionarnim izložbama u Koreji, kao što su dizajnerski bienale u gradu Gwangju, međunarodni salon automobila u Busanu i događaju Dongdaemun Design Plaza, nakon kojih je izlagala i na sedmici dizajna u Milanu. Ova filozofija dizajna koja se neprestano razvija zaslužna je za nagradu Red Dot za dizajn brendova i komunikaciju za 2023. godinu.

Kia će i dalje ugošćavati izložbe na kojima će predstavljati svoju filozofiju dizajna i kreirati autentične i inspirativne doživljaje za svoje klijente. Krajem ovog meseca Kia će učestvovati na događaju “Seoul Light DDP 2023 Fall” koji će se na Dongdaemun Design Plaza odvijati sa raznim umetnicima.

»Ki« Connected Car Navigation Cockpit, nagrađen u kategoriji Dizajn interfejsa i korisničkog iskustva za infoteinment modela EV9

Druga nagrada je priznanje za tehnologiju sledeće generacije povezanog interfejsa (Connected Car Navigation Cockpit – ccNC), predstavljenu u modelu EV9, Kijinom prvom električnom luksuznom SUV-u sa sedištima u tri reda (raspoloživ sa 6 ili 7 sedišta). Napredni infoteinment donosi nove funkcije koje menjaju pravila igre, kao što su npr. brzo upravljanje, integrisano traženje i novi način električne vožnje koji praktičnost i udobnost dižu na viši nivo.

Ugrađeni infoteinment pruža elegantan grafički prikaz i korisnički interfejs vozila sa dizajnom koji dopunjuje različite grafike, jedinstvene za Kiju. Ovaj vizuelni koncept “Ki” temelji se na stubu “Bold for Nature” Kijine dizajnerske filozofije “Opposites United”. Reč “Ki” znači “uspon” ili “početak” i predstavljen je dijagonalnom crtom upotrebljenom na elementima infoteinmenta, ikonama i fontovima kao ključnim vizuelnim elementima.

Kijin sistem ccNC, optimizovan za maksimalnu bezbednost i praktičnost, služi i kao intuitivna kontaktna tačka preko koje korisnici imaju pristup trgovini Kia Connect Store. Tako vlasnici mogu svoj EV9 neprestano modifikovati na daljinu nadgradnjom digitalnih funkcija i usluga ovog velikog sportskog terenca kojeg kod nas i drugde u Evropi očekujemo krajem godine.

Najnovije nagrade Red Dot nastavak su decenijskog uspeha marke Kia. Među nedavnim dobitnicima nagrada Red Dot su i plug-in hibridni Niro, koji je u aprilu pobedio u kategoriji “Dizajn proizvoda “, kao i potpuno novi EV6, koji je prethodne godine zbog svog pionirskog i u budućnost usmerenog dizajna proglašen kao “najbolji među najboljima”.

MTL Blog - Red Dot

POTREBNA VAM JE POMOĆ?

Pozovite nas
Lista za poređenje
Pozovite nas