KIA Rekordni broj nagrada

06/09/2023 / 12167 / Novosti
Facebook It
Tweet It
Pinterest It

Kia s rekordnim brojem nagrada u jednoj godini ikad u studiji J.D. Power 2023 APEAL

Kia je u SAD-u postavila rekord osvojenih nagrada u jednoj godini u studiji J.D. Power 2023 APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout), jer je čak sedam modela Kia osvojilo prvo mesto u svojim segmentima. To je najveći broj nagrada koje je u 28-godišnjoj istoriji studije APEAL osvojio jedan proizvođač. Nedavno je Kia osvojila i najveći broj nagrada u studiji J.D. Power 2023 IQS (Initial Quality Study).

To je već druga godina zaredom da su tri modela Kije dobila najviša priznanja u svojim segmentima. Nagrađeni su potpuno električni krosover Kia EV6 (najprivlačniji kompaktni SUV), Carnival (najprivlačniji monovolumen) i limuzina K5 (najprivlačniji automobil srednje veličine). Pored njih su se još četiri modela plasirala na prva mesta u svojim segmentima – to su modeli Telluride (najprivlačniji SUV više srednje veličine), Forte (najprivlačniji kompaktni automobil), Rio (najprivlačniji mali automobil) i Stinger (najprivlačniji premium automobil srednje veličine). Svih sedam vozila je u studiji J.D. Power APEAL za 2023. godinu proglašenih najprivlačnijim u pogledu iskustva vozača i plasirali su se na prvo mesto po zadovoljstvu vozača.

“Kia je kao najnagrađivaniji brend u studijama J.D. Power APEAL i IQS za 2023. godinu dokazala svoj vodeći položaj ne samo u automobilskoj industriji, nego i u sektoru elektrifikacije,” rekao je Steven Center, operativni i izvršni direktor Kia America. “Naša vrhunska vozila pružaju kvalitet, pouzdanost i tehnologiju što klijenti traže, a studija J.D. Power 2023 U.S. APEAL dokazuje naš neprestani trud kako bismo ponudili pravu kombinaciju funkcija i osobina u našim modelima.”

Studija APEAL za 2023. godinu u SAD-u bazirana je na odgovorima 84.555 vlasnika novih vozila modelnog godišta 2023., koji su ispitani nakon 90 dana vlasništva. Studija je sprovedena od februara do maja 2023. na osnovu vozila registrovanih od novembra 2022. do februara 2023. godine.

MTL-JD-Power-2023-APEAL

POTREBNA VAM JE POMOĆ?

Pozovite nas
Lista za poređenje
Pozovite nas